DIGITAAL

10 TECHNIEKEN OM TE SLAGEN OP SOCIALE NETWERKEN

Aanwezigheid op Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok is essentieel geworden, wat je activiteit ook is. Het stelt u in staat om uw merkimago te consolideren en uw verhaal te delen. 

Gratis

Kies jouw opleiding !

JE DOELWIT KENNEN

Het kunnen definiëren van het doelprofiel is de eerste stap.
U moet een “persona” creëren : een fictief persoon die er echt uitziet en geïnspireerd is door jouw ideale doelwit. Hij of zij heeft een baan, een gezinsleven, gewoontes, verlangens…

Als jouw doelgroep belangrijk is, kan je er verschillende creëren en jouw mediastrategie aanpassen aan de overtuigingen en verwachtingen van deze persoonlijkheden.

Het kennen van jouw doelgroep maakt het makkelijker om hen op de juiste toon aan te spreken en te praten over de onderwerpen die hen interesseren. Je zal hen dus rechtstreeks bereiken, jouw engagement verhogen en een betere kans hebben om jouw oorspronkelijk doel, namelijk verkopen, te bereiken.

Er is een veelheid aan tools beschikbaar om uit te vinden hoe goed je het doet en hoe gevoelig je “persona” is voor jouw publicaties.
We zullen het hier in een toekomstig artikel over hebben.

OPROEP TOT ACTIE (CTA)

Het klinkt misschien simplistisch, maar het is belangrijk dat je publiek je publicaties in één korte zin leuk vindt, becommentarieert en deelt. Veel mensen plaatsen deze oproep tot actie aan het einde van hun tekst.

Probeer het in het begin te plaatsen. Begin uw publicatie bijvoorbeeld met “Wat zou u doen als u dat deed? “gevolgd door de rest van de meer verklarende inhoud.

De leestijd op sociale netwerken is zeer beperkt, dus vestig er zo snel mogelijk de aandacht op.

Een goede manier om te zien of uw “call to action” effectief is, is het maken van A/B Testing. Dit houdt in dat er verschillende plaatsen of manieren worden uitgeprobeerd om uw “call to action” te plaatsen om te zien waar en hoe dit het beste werkt voor uw gemeenschap.

ZICH CONCENTREREN OP GEDEFINIEERD SOCIALE NETWERKEN

Door je doelwit te kennen, weet je welke sociale netwerken ze bezoeken. Je moet de publieksprofielen van de media kennen. Op deze manier zal je relevant zijn door er te zijn. U zult uw communicatie in de eerste plaats op hen richten.

Enkele voorbeelden:

Pinterest is 73% vrouwelijk en zal mensen aanspreken die gehecht zijn aan visuals en mooie dingen.

Is uw doelgroep jong? Bijna 50% van de Snapchat-gebruikers zijn tussen 18 en 25 jaar oud.

Maar ook de nieuwe trend, TikTok, die meer dan 625 miljoen actieve gebruikers per maand telt.


Wat zijn de kenmerken van elk sociaal netwerk? Er is veel informatie op het internet, we zullen het binnenkort samenvatten op onze blog. Om het niet te missen, schrijf je in op de nieuwsbrief!

WEES UW ZELF

Het delen van inhoud op uw account moet consistent zijn. Het moet een afspiegeling zijn van uw merkwaarden, maar ook direct van de uwe. Dit zodat jouw gemeenschap ze kan herkennen en zich kan toe-eigenen.

Ontwikkel een charter dat u eraan herinnert hoe u wilt communiceren met uw gemeenschap, zodat u consistent bent in de inhoud die u met hen deelt en op één lijn blijft met uzelf.

Het is altijd beter om publicaties te delen als de waarden die erachter zitten overeenkomen, nietwaar?

Hulp nodig ?
We kunnen je helpen !

MET joUW GEMEENSCHAP OMGAAN

Het is belangrijk om te communiceren met uw gemeenschap om hen te laten zien dat ze belangrijk zijn, om hen zoveel mogelijk te betrekken bij wat u deelt. Het laat zien dat je geeft om degenen die je volgen.

Reageer op een abonnee door hem of haar aan te spreken bij zijn of haar voornaam (voorafgegaan door de beroemde @). Dit lijkt misschien triviaal, maar het brengt een beetje vriendelijkheid en sympathie met zich mee die het verschil kunnen maken.

"Like" EN BEDANKT DEGENEN DIE DELEN

Het is echt een reflex dat je moet hebben.

Laat de acties die je communicatie verspreiden niet voorbijgaan zonder ze te bedanken en een kleine “like” te geven.

cheerful young woman using smartphone in street 3807742

GENEREER VERBINTENIS IN DE BERICHTEN

Publicaties moeten zo worden ontworpen dat ze enthousiasme opwekken. Het gaat niet om het publiceren, het gaat om het actief zijn!

Denk aan de emoties die je voelt. Interessant zijn. En, voor elke opmerking die je krijgt, geef een antwoord, indien mogelijk openlijk.

Je moet in gesprek gaan, zoveel mogelijk met elkaar omgaan.
Voorbeeld: als iemand een opmerking plaatst met de tekst “Interessante Publicatie”. Antwoord met : “Dank u wel” (en zijn voornaam is net als eerder gezien)! Welk deel heeft je het meest geholpen” of “Ga je iets doen” of “Heb je ooit iets dergelijks geprobeerd? ».

KIES DE JUISTE HASHTAGS

Het gebruik van hashtags is gemeengoed geworden en is te vinden op alle sociale netwerken. Maak geen misbruik van ze, er is altijd een aanbevolen limiet, zodat ze altijd een impact hebben.

Ben je vaak snel verdwaald in de massa? Vermijd het gebruik van te veel gebruikte #’s, je loopt het risico niet zichtbaar te zijn. Kijk of er hashtags zijn die de interesse wekken, maar niet te veel.

REAGEREN, INTERACTIEF EN GEBRUIKSVRIENDELIJK ZIJN

Laat zien dat je naar je “followers” luistert. Wees aardig en hoffelijk. Val niet in trollenvallen. Als het in overeenstemming is met het handvest van uw bedrijf, gebruik dan emoticons om uw verbinding met uw gemeenschap te benadrukken.

CREËERT EEN ACTIEVE GEMEENSCHAP

De leden ontmoeten elkaar, mensen met een gemeenschappelijk belang: uw merk of uw bedrijf.
Een interesse die ze graag met anderen zullen delen. Hierdoor kunt u uw publiek en uw e-reputatie vergroten.

Duw voor interactie!

Betrek uw gemeenschap bij publicaties. Merk de naam van de ene fan in de reactie op de andere. Bijvoorbeeld: “Net als @Alain en @Lucie, lijkt u de voorkeur te geven aan blauwe modellen… Wie heeft de voorkeur voor rood? »

Je zou graag

krokante informatie krijgen ?

Het is nu aan u om bovenstaande punten te nemen en ze te implementeren in de manier waarop u communiceert met uw gemeenschap. Zet deze tips gerust op een rijtje en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk van deze tips in uw volgende publicatie worden opgenomen.

Wij kunnen u ook helpen bij het ontwikkelen van een marketingstrategie in lijn met uw imago die sterk en effectief zal zijn. Op die manier weet u precies wat, wanneer en hoe u moet publiceren, zodat u maximaal resultaat kunt behalen en het meeste uit uw werk kunt halen!

jonny gios PDg180uwHvQ unsplash 1 1 scaled
Digital

5 FAITS INÉDITS SUR GOOGLE

DIGITAL Google a fêté ses 23 ans d’existence ! Découvre des anecdotes croustillantes sur l’envers du décor de cette multinationale inspirante pour l’occasion ! Pour

Deel met jouw hond vriend baas collega vader