DIGITAAL

10 manieren om op te groeien op TikTok

In de komende maanden zul je niet ontsnappen aan TikTok. Hier is alles wat je moet weten over het video sociale netwerk van het moment. TikTok (voorheen Musical.ly voor de overname) is de nieuwste sensatie in de toch al drukke wereld van sociale netwerken.

Gratis

Kies jouw opleiding !

Stel een goed geprofileerde

Het eerste wat u doet is uw profiel up-to-date houden door uw biografie zoveel mogelijk te optimaliseren. De profielfoto, gebruikersnaam of persoonlijke gegevens die u opgeeft, zullen een sterke indruk achterlaten op de bezoekers van uw account. Als je een lange naam hebt, zal de gebruiker je niet in gedachten kunnen houden, dus probeer een korte, boeiende naam te kiezen die vergelijkbaar is met al je andere accounts op andere sociale netwerken. Laat uw profielbezoekers weten welk type(s) video’s u gaat plaatsen.
Uw profiel is de eerste stap in het tot stand brengen van een of andere vorm van communicatie tussen uw persoonlijke of merkaccount en uw toekomstige volgers.

Verbinding maken met andere sociale netwerken

Als u niet regelmatig nieuwe video’s op uw account plaatst, hoe zullen gebruikers u dan ontdekken?

Hoewel het niet verplicht is om elke dag te posten, zal het bijzonder interessant zijn om na te denken over het creëren en onderhouden van een inhoudskalender. Begin met één keer per week te posten, en verhoog dan de frequentie zodra u de codes van de videoproductie onder de knie hebt.
Het beheren van meerdere sociale platforms met dezelfde gebruikersnaam kan ook een effectieve manier zijn om uw online reputatie op te bouwen, aangezien u video’s kunt publiceren, mensen kunt laten weten dat ze zich kunnen abonneren op uw kanaal of u kunt toevoegen aan Instagram. Aan de andere kant kunnen gebruikers je gebruikersnaam in TikTok onthouden en een andere zoeken en je volgen. Daarnaast kunt u uw content diversifiëren door gebruik te maken van verschillende accounts.

Bied originele en onderhoudende inhoud aan

Als u hetzelfde type content post als alle andere gebruikers, zult u zich waarschijnlijk niet onderscheiden van de massa. Je moet je eigen strategie vinden om je te onderscheiden van andere contentproducenten, of het nu gaat om de manier waarop je de video ensceneert, zingt of een ander visueel element.
Elk sociaal netwerk heeft zijn eigen context waarin gebruikers zich verbinden: op TikTok moet je gebruikers vermaken via video.

Neemt deel aan virale uitdagingen

Het bijhouden van de nieuwste trends op het gebied van sociale netwerken is erg belangrijk, omdat het u in staat stelt om te zien welke soorten content op dit moment populair zijn.
Uitdagingen zijn vaak het zingen en/of dansen op populaire muziek, wat perfect samenhangt met het gebruik waarvoor het platform bekend is geworden, namelijk lipsynchronisatie.

De waarde van hashtags is een ander aspect dat relevant is voor virale uitdagingen. Video’s die in je profiel worden gedeeld en die trendy hashtags bevatten, maken ze zichtbaar voor miljoenen mensen, waardoor het aantal van je TikTok-volgers voor slechts enkele dagen sterk zal toenemen. Vergeet niet dat het aangaan van deze uitdagingen je kan helpen een andere niche te verkennen of je muzikale genre uit te breiden naar gebieden die je niet gewend bent. Het kan u helpen een merk te creëren dat uw fanbase uitbreidt.

Hulp nodig ?
We kunnen je helpen !

Samenwerken met andere TikTokers

Op dezelfde manier als op YouTube, waar contentproducenten elkaar helpen om video’s te maken die op hun respectievelijke kanalen worden uitgezonden, is het perfect mogelijk om gebruikers met min of meer dezelfde gemeenschapsgrootte als jij te vragen om de zichtbaarheid uit te wisselen.

Het potentieel van hashtags benutten

Op dezelfde manier als op Twitter en Instagram, stelt TikTok gebruikers in staat om hashtags toe te voegen om te verwijzen naar hun video’s in thematische publicatiefeeds.
In tegenstelling tot Instagram is het aantal hashtags dat u kunt toevoegen echter zeer beperkt, omdat uw bijschrift met de hashtags maximaal 140 karakters mag bevatten.

Het is daarom essentieel om ze zorgvuldig te kiezen.

shutterstock 1523775509 1

Leer van de methoden van de meest populaire gebruikers

Voordat je begint met het maken van je eigen video’s, moet je wat tijd doorbrengen in het “Voor jou” gedeelte van de TikTok applicatie.

Het zal u informeren over de praktijken die werken om zichtbaarheid te genereren, omdat de video’s voorgesteld in deze sectie meestal enkele tien/honderdduizenden interacties ontvangen.

Identificeer jezelf alsjeblieft:

  • populaire muziek
  • de gebruikte effecten / filters
  • de lengte van de video’s
  • Volgordebepaling

Gebruik externe apps om de inhoud van uw video's te verbeteren

Je hoeft geen professionele videobewerkingssoftware zoals Finalcut of Adobe Premiere te doorlopen om mooie content te produceren voor uitzending op TikTok.

Hier zijn enkele interessante aanvullende apps voor:

  • Beheersen
  • Videoshop
  • Magisto
  • Videoshow
  • Vivavideo
  • Quik

Op het juiste moment publiceren

Net als op andere sociale netwerken is het tijdstip van publicatie van uw video’s een essentiële factor die de zichtbaarheid van uw inhoud beïnvloedt.
Op dit moment zijn er geen analyses beschikbaar om ons te informeren over de verbindingstijden van onze abonnees, maar er zijn wel studies gepubliceerd over dit onderwerp, waaruit blijkt dat het interessanter zou zijn om te posten tussen 11.00 en 17.00 uur.

Wees authentiek

Dit is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om je in TikTok te vestigen. Mensen houden van vindingrijkheid, nederigheid en originaliteit. Sommige mensen gaan viraal vanwege de spontaniteit die er achter zit of omdat het laat zien hoe je echt bent in je dagelijkse leven.

Je zou graag

krokante informatie krijgen ?

Mensen kijken graag naar de inhoud waar je met je vrienden speelt, waar je informeert over bepaalde gebeurtenissen in je leven of waar je gewoon een aantal van de emoties die je op dat moment voelt uitspuwt. Dit appelleert aan onze menselijke kant en leidt tot empathie. Het is daarom essentieel om jezelf te zijn en niet te proberen iemand af te schilderen die je niet bent.

jonny gios PDg180uwHvQ unsplash 1 1 scaled
Digital

5 FAITS INÉDITS SUR GOOGLE

DIGITAL Google a fêté ses 23 ans d’existence ! Découvre des anecdotes croustillantes sur l’envers du décor de cette multinationale inspirante pour l’occasion ! Pour

Deel met jouw hond vriend baas collega vader